A Gastrodoktor ebédjeit a Speciális Ételek Konyhájából biztosítja, amely 2008 óta kizárólag glutén- tej- és tojásmentes alapanyagokból készít ételeket. A konyha - egyedülállóan az országban- csak az ételallergiások és étel érzékenyek számára főz, így garantáltan a glutén-, tej- és tojás mentes ételek kerülnek az Önök asztalára.
|
Miért garantáljuk a gluténmentességet?
|
|
|
|
Nem csak mondjuk, be is vizgáljuk!
Ételeinket szúrópróbaszerűen laboratóriumi vizsgálatoknak vettjük alá, ahol akkreditált mintavételezéssel be is vizsgáltatjuk. A laboratóriumi vizsgálatok a GastroDoktor által szállított minden étel mintájában bizonyították, hogy gluténmentesek!
Legfrissebb labóreredmények:

Bevizsgált ételek laboreredményeit itt tekintheti meg (2021) >>
Bevizsgált ételek laboreredményeit itt tekintheti meg (2018) >>
Bevizsgált ételek laboreredményeit itt tekintheti meg (2014) >>
Bevizsgált ételek laboreredményeit itt tekintheti meg (2013) >>
Bevizsgált ételek laboreredményeit itt tekintheti meg (2012) >>
|
Mit kell tudni az alapanyagokról?
|
A Gastrodoktor ebédjeit olyan konyhából szállítja, ahol minden alapanyagok igazoltan (beszállítói nyilatkozatok, laborpapírok alapján) glutén-, tej- és tojásmentesek. A gyártókonyha a kész ételeket a biztonságos alapanyagok felhasználása mellett szúrópróbaszerűen akkreditált mintavétellel ellenőrizteti.
Alapanyagok:
Tészták (Tóthék tésztája-Gluténmentes Bt.)
Boszorkány ételízesítő ( Szegedi Paprika Fűszer-és Konzervgyártó Zrt.)
Fe-mini zsemlemorzsa
Cukor, nyírfacukor
Beiker liszt
Liga margarin
Anna Panna Liszt
Alfamix lisztkeverék
Aranyfácán sűrített paradicsom (Aranyfácán Product Kft.)
SAF Instant élesztő
Kotányi fűszerek
Saját készítésű kolbászok, befőttek, lekvárok
|
|
Néhány példa arra, hogy mit mivel helyettesítünk?
|
Tojás helyett Loprofin tojáspótló por (Nutricia)
Búzaliszt helyett Rizsliszt (Szarvasi Agrár Zrt.)
Tej helyett Bio rizstej, rizstejszín (ISH Magyarország Kft.), kókusztejszín.
|
|
Mit jelent a gyorshűtéses technológia?
|
A gyorshűtés lényege, hogy az elkészült ételt +90 Co hőmérsékletről minél rövidebb idő alatt +4 Co-ra hűtik, így minimalizálható a baktériumok szaporodása. |
|
Milyen járművel szállítjuk az ételeket az Ön otthonába?
|
A GastroDoktor a glutén-, tej-, és tojásmentes ételeket nagy gondossággal - megfelelő csomagolásban, elkülönítve, nagy hangsúlyt fektetve az ételek hidegen tartására -, tiszta járművel szállítja. |
|
Mibe csomagoljuk az ételeket?
|
Ebédjeinket OÉTI (Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet) engedéllyel rendelkező, fóliával lezárt, egyszer használatos, mikrózható, eldobható és felcímkézett dobozokban szállítjuk. A dobozok elmosás után szelektív hulladékként kezelhetők. |
|
Milyen hőfokon szállítjuk az ételeket?
|
0 és +4 Co közötti hőfokon. |
|
Hogyan tároljam az ebédemet?
|
Tárolja hűtőben, 0 és +4 Co között. Fogyasztás előtt, a fedőfólia eltávolítása után, +70 Co fölé kell melegíteni. |
|
Mikrohullámú sütőben melegíthető-e a szállítóedényben a étel?
|
Igen, a fóliát a melegítés előtt kérjük, teljes egészében távolítsa el! |
|
Ha bármi kérdése van a fent leírtakkal, vagy egyedi speciális kérdése merül fel, kérjük jelezzen e-mail címünkön, vagy hívja a 06/20 953-6539-es telefonszámot. Amennyiben mi nem tudjuk a kérdéseit mindenre kiterjedően megválaszolni, úgy a Speciális Ételek Konyhájának Vezetője garantáltan minden kérdésre választ tud nyújtani! |
|